Hlavní obsah

Solární elektrárnu na Zlínsku zasáhl požár, škoda je čtyři milióny

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za čtyři milióny korun si vyžádal sobotní požár rozvodny solární elektrárny ve Valašských Příkazech na Zlínsku. Hašení komplikovala skutečnost, že rozvodna byla pod napětím.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ve Zlínském kraji hořely dvě solární elektrárny, škoda je přes čtyři milióny korun.

Článek

„Informace o požáru přijal operátor tísňové linky před třetí hodinou odpoledne. Na místo vyjely jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů z okolí. Rychlý zásah komplikovala skutečnost, že rozvodna byla napojena na pole solárních panelů a elektroinstalace byla pod napětím elektrického proudu. Na místo byli proto povoláni zástupci provozovatele a technici. Současně byla vyslána i jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín s kombinovaným hasícím automobilem,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Příčina vzniku požáru, výše škody a uchráněných hodnot budou předmětem dalšího šetření.

Foto: HZS Zlínského kraje

Poškozená rozvodna

U solární elektrárny hořelo také v pátek u Roštína na Kroměřížsku. Plameny se tam šířily z rozvodny travním porostem, hasičům se je podařilo rychle zlikvidovat. Škoda dosáhla 600 tisíc korun, uchráněné hodnoty odhadli odborníci na 90 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám