Hlavní obsah

Žhář hodil zápalnou láhev pod audi, přitom podpálil i sebe

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Ve Starém Městě na Uherskohradišťsku žhář zřejmě zapomněl zvláštně zdobenou krabičku zápalek. Krátce 01.00 tam zapálil osobní auto. Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po tomto pachateli, který při své akci zřejmě utrpěl lehčí popáleniny.

BEZ KOMENTÁŘE: Žhář hodil zápalnou láhev pod audi, přitom vzplál i jeho rukávVideo: Policie ČR

 
Článek

„Při podrobném ohledání místa našli policisté nezvyklou krabičku zápalek. Je velmi pravděpodobné, že tato krabička vypadla žháři poté, co zapálil láhev s hořlavinou, kterou hodil pod audi,“ informoval mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Foto: Policie ČR

Po žháři, který má na svědomí požár dvou aut ve Starém Městě na Uherskohradišťsku, zůstaly na místě pomalované zápalky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Krabička je ručně přemalovaná a popsaná. Na jedné straně je „Supermarine Spitfire Mk V“ a na druhé „Hawker Hurriccane Mk I.“, tedy typy britských stíhacích letounů z druhé světové války. K aktuálnímu popisu pachatele je možné doplnit, že zřejmě utrpěl lehčí popáleninu na pravé ruce, když při zapálení hořlaviny v láhvi mu začal hořet i rukáv, což zachytil záznam z bezpečnostní kamery,“ řekl Mergental.

Foto: Policie ČR

Po žháři, který má na svědomí požár dvou aut ve Starém Městě na Uherskohradišťsku, zůstaly na místě pomalované zápalky.

Policie informovala, že muž si na kole auto nejdříve objížděl a obhlížel. „Pak se k místu vrátil a propíchl levou přední a zadní pneumatiku. Poté odjel a zase se vrátil. To už ale zapálil láhev s hořlavinou a hodil ji pod auto. Opět odjel a při cestě zpět zkontroloval, jestli jde všechno podle plánu,“ sdělila Milena Šabatová z uherskohradišťské policie.

Auto začalo hořet během chvilky. Při tom se rozjelo dozadu, kde plameny zapálily další zaparkované auto. Škoda na vozidlech je předběžně odhadnuta na šest set tisíc korun. „Pokud by někdo poznal muže na fotografii nebo někde viděl zdobenou krabičku zápalek, anebo měl k tomuto případu jakékoliv informace, ať je neprodleně sdělí na linku 158,“ požádali policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám