Hlavní obsah

Lupič bil prodavačku zlatnictví hlava nehlava, zachránil ji až křik dcery

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Chvíle hrůzy si ve středu prožila pětapadesátiletá prodavačka ve zlatnictví v Uherském Hradišti. Krátce po páté hodině odpolední ji brutálně přepadl a zmlátil neznámý lupič.

Lupiče zachytily na odjezdu kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muž vstoupil do zlatnictví ve chvíli, kdy byla žena v zadní části prodejny, myslela si, že jde o zákazníka, a vyšla mu vstříc. Muž ji však u prodejního pultu beze slova udeřil od hlavy,“ přiblížil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Svou agresivitu neznámý muž stupňoval. Následovaly další a další údery vedené na hlavu a horní polovinu těla. „Útočník ji bil jak pistolí, kterou měl v jedné ruce, ale také druhou rukou sevřenou v pěst. Napadaná žena upadla na podlahu, kde pachatel pokračoval v bití,“ poznamenal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Lupič nastupuje do auta

V momentě, kdy agresor polevil se svou brutalitou, podařilo se ženě vstát a kopnout útočníka mezi nohy. Utéct se jí ale nepodařilo. „Muž ji začal bít znovu, až upadla do bezvědomí,“ podotkl Mergental.

Přišla její dcera 

V tu chvíli prodavačce zřejmě zachránila život její dcera, která vešla do prodejny a uviděla na zemi ležet zkrvavenou matku. Cizí muž stál kousek od ní. Dívka se co nejrychleji rozběhla ke dveřím a ven na náměstí, kde začala volat o pomoc. „Chvíli po ní vyšel ze zlatnictví lupič, kterého vyrušila. Nasedl do auta, které měl zaparkované poblíž obchodu, a odjel,“ konstatoval mluvčí.

Foto: Policie ČR

Lupič nastupuje do auta

Napadená žena byla po nečekaném střetu odvezena s mnohočetnými zraněními středně těžkého rázu do nemocnice. Po lupiči, který ze zlatnictví nestihl vzít ani šperky, ani hotovost, nyní policisté pátrají, stejně tak po jeho světlezeleném automobilu Fiat Panda s černým předním i zadním nárazníkem a pravděpodobně zatmavenými skly.

Neznámému lupiči hrozí až desetileté vězení. „Pachatel je zhruba 175 cm vysoký štíhlé postavy a krátce střižených tmavých vlasů. Na sobě měl oblečenu černou bundu, černé kalhoty a na hlavě černou kšiltovku,“ popsal Mergental.

Policisté vyzývají ty, kteří by měli informace o pohybu podezřelého pachatele nebo popsaného světle zeleného fiatu se slovenskými značkami, ať už v době před loupeží, nebo po ní, ať tyto informace neprodleně sdělí na kterémkoliv policejním oddělení nebo na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám