Hlavní obsah

Mladík zavadil o muže na eskalátoru, ten ho brutálně zmlátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Čtyřiačtyřicetiletý muž nedokázal rozdýchat, že o něj při vstupování na eskalátor v pražském metru lehce zavadil devatenáctiletý mladík. Na pohyblivých schodech ho proto kopal a mlátil pěstmi, takže zbitý mladík pak skončil s tržnými ranami v obličeji a na rukou v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení muže na eskalátorechVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál v pondělí krátce po 23. hodině ve stanici Můstek, v úterý o něm informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

„Mladík se snažil vstoupit na eskalátory, v tom mu ale bránila dvojice mužů, která zastoupila vstup na pohyblivé schodiště. Mladík se sice mezi nimi protáhl, ale při tom o jednoho z nich téměř neznatelně zavadil. Byť se jednalo o doslova zanedbatelný střet, byl dostatečným impulsem pro čtyřiačtyřicetiletého muže, aby mladíka surově napadl přímo na eskalátorech,” sdělil Hulan.

Se zadržením pomohl kamarád oběti

Útočník se snažil uprchnout a přeskočil na eskalátory vedoucí vzhůru ze stanice. Ve vestibulu metra ho však doběhl kamarád zraněného, který ho s přispěním strážníků městské policie zadržel do příjezdu přivolaných policistů.

Agresor se mužům zákona bránil, ale nakonec přesto skončil na policejní služebně a byl obviněn z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Za to by mu v případě odsouzení hrozily až tři roky vězení.

Když policisté prověřovali minulost obviněného, zjistili, že byl v minulosti devětkrát stíhán pro násilnou i majetkovou trestnou činnost, uvedl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám