Hlavní obsah

Mladíkovi v Praze se nelíbil močící cizinec, chopil se spravedlnosti a šel zatýkat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zákon do svých rukou vzal v neděli devatenáctiletý mladík v Praze. Naštval ho Angličan močící na zeď, a tak začal jednat. Cizince zpacifikoval, a dokonce mu chtěl nasadit pouta. To už muži přišlo příliš divné, a tak utekl do hostelu, kde měl ubytování. Samozvanému policistovi teď hrozí vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bylo tři čtvrtě na pět ráno, když si mladík v ulici Purkyňova všiml cizince močícího na dům. Uvědomil si zřejmě, že má u sebe pouta a že se mu právě naskytla možnost vyzkoušet si policejní práci.

„Angličanovi se představil jako policista v civilu a začal ho nutit, aby se se vztyčenými pažemi opřel o zeď. To mohlo být za dané situace určitým technickým problémem, ale turista si, zřejmě z respektu k muži zákona, poradil a výzvě vyhověl,“ popsal kuriózní případ mluvčí policie Tomáš Hulan.

Pro „muže zákona“ až dva roky vězení

Samozvaný policista začal cizince okamžitě zatýkat a vytáhl pouta, která mu chtěl přiložit na ruce. Angličanovi se to však přestalo líbit a začal se bránit. Mladík na to však byl zřejmě připraven a muže srazil na zem do poutací polohy.

„Z té se Angličan po chvíli vysmekl a utekl do nedalekého hostelu, v němž byl ubytován. Odtud pak přivolal za pomoci recepční skutečné policisty. Ti samozřejmě kontrolou zjistili, že mladík jejich kolegou není, a proto ho předvedli na policejní služebnu,“ konstatoval Hulan.

Povedenému „policistovi“ nyní hrozí za trestné činy omezování osobní svobody a přisvojení pravomoci úřadu až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám