Hlavní obsah

Za brutální útok v Duchcově padly až tříleté tresty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Krajský soud v Ústí nad Labem poslal do vězení aktéry brutálního útoku na manžele v Duchcově na Teplicku. Nejbrutálnější mladík si odsedí dva roky ve vězení, byl souzen jako mladistvý. Další čtyři pachatelé dostali podmínky a tříletý trest vězení. Soud případ projednával s vyloučením veřejnosti právě kvůli mladistvému útočníkovi.

Za brutální útok v Duchcově padly až tříleté tresty Video: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

Tři roky na tvrdo dostala Šárka Husová, která byla v podmínce. Marie Bledyová a Martin Demeter dostali tři roky podmíněně s odkladem na pět let. Jiří Ferenc dostal podmínku na tři roky. Všechny tresty jsou za výtržnictví a ublížení na zdraví.

Případ se stal loni v noci na 18. května. Útoku předcházela potyčka u jedné z duchcovských restaurací, kde nejmladší z obžalovaných společně s dalším mladíkem chtěli ukrást kolo. Majitele kola pak zbili, zlomili mu ruku, nos a způsobili mu pohmožděniny na celém těle.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Na lavici obžalovaných usedli zleva mladistvý, Marie Bledyová, Martin Demeter a Šárka Hušová.

O dvě hodiny později podle spisu vyvolal mladistvý útočník konflikt s manželským párem v ulici Bratří Čapků. Mladík téměř dvoumetrovou větví na muže zaútočil. K němu se přidali další tři útočníci a brutálně napadli i manželku zbitého muže.

Klienti žádali odškodnění  

Obžaloba nebyla podaná na rasově motivovaný čin, právní zástupkyně poškozených manželů Klára Kalibová ale už dřív řekla, že o rasismus šlo. Její klienti u soudu žádali odškodnění.

Žalobce vinil útočníky z těžké újmy na zdraví, některé z pokusu o tento čin, výtržnictví a nejmladšího z obžalovaných i z nebezpečného vyhrožování. Manželskému páru údajně vyhrožoval také ve chvíli, kdy je odvážela sanitka do nemocnice. Mladíkovi hrozilo až šestileté vězení. Útok ve městě vyvolal protiromské nepokoje, ve městě několikrát demonstrovali pravicoví extremisté.

Reklama

Související témata:

Související články

Útočníci z Duchcova skončili za mřížemi

Teplický soud poslal v úterý do vazby tři ze čtyř mužů ve věku 23 až 40 let, kteří měli v sobotu v Duchcově na Teplicku napadnout a zmlátit dva muže.

Výběr článků

Načítám