Hlavní obsah

Výbuch plynu v plzeňském bytě šetří policie jako obecné ohrožení

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Jako obecné ohrožení z nedbalosti šetří policie noční výbuch plynu v bytě v plzeňské Karlově ulici. Podle mluvčí Hany Šteflové už vyšetřovatelé zahájili úkony trestního řízení.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Následky výbuchu plynu

Článek

Podezřelým je 53letý nájemník bytu, který skončil s popáleninami na 40 procentech těla v nemocnici na pražských vinohradech.

„Plyn unikal z otevřených hořáků na sporáku. Příčina exploze zatím není známá. Na místě pracují od pondělního rána experti,“ dodala policejní mluvčí Hana Šteflová.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Výbuch byt zničil

Zraněného muže zatím policisté nevyslechli, jeho zdravotní stav jim to neumožnil.

V domě také proběhla revize vnitřních rozvodů kvůli podezření, že do bytu vedla černá přípojka.

„Při prvním ohledání nic neukazuje na to, že došlo k nelegálnímu odběru plynu, anebo bylo jakkoliv poškozeno naše zařízení,“ řekl mluvčí plynárenské společnosti RWE Pavel Zajíc.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Výbuch byt zničil

Podle sousedů se jednalo o člověka, který se léčil na psychiatrii. Jeho bývalá družka uvedla, že užíval uklidňující léky.

Výbuch byt ve druhém podlaží zcela zdevastoval. Tlaková vlna vyrvala i dřevěné panely na rohu domu, ve kterém bydlí převážně nepřizpůsobiví občané.

Reklama

Související témata:

Související články

Výbuch plynu zdemoloval bytový dům v Plzni

V jednom z bytů v Poděbradově ulici v Plzni vybuchl v neděli večer plyn. Tlaková vlna část obytného domu poškodila. Záchranáři odvezli jednoho těžce zraněného...

Výběr článků

Načítám