Hlavní obsah

Výbuch plynu zdemoloval bytový dům v Plzni

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

V jednom z bytů v Poděbradově ulici v Plzni vybuchl v neděli večer plyn. Tlaková vlna část obytného domu poškodila. Záchranáři odvezli jednoho těžce zraněného muže a dalších 14 lidí museli hasiči z objektu evakuovat.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Poškozený bytový dům v Plzni

Článek

„Na místo jsme přivolali odborníka, který posuzuje, zda nedošlo k porušení statiky domu,“ uvedla mluvčí plzeňských hasičů Pavla Jakoubková tím, že nájemníci dostali zatím dočasný azyl v autobuse.

„Byla to strašná pecka. Celý barák se otřásl. Nikdo jsme nevěděli, co se děje. Až když jsem vykoukl z okna, viděl jsem, že ve třetím patře jsou vymlácená okna a poškozená zeď,“ řekl Právu na místě jeden ze svědků ze sousedního domu.

Podle něj v bytě, kde došlo k explozi, bydlí nepřizpůsobiví občané a zřejmě mají ilegální přípojku plynu. „Já jsem to říkala, že nás tady jednou zabijou,“ reagovala další žena ze sousedství.

Podle Václava Ondry ze záchranné služby je zraněný muž ve velmi vážném stavu. „Následkem výbuchu utrpěl popáleniny na různých částech těla,“ dodal Ondra.

Příčiny výbuchu na místě šetři policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám