Hlavní obsah

Policie ukázala fotku svědka, hledá ho kvůli zmizení Moťovského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Detektivové protimafiánského útvaru se obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc s identifikací neznámého muže, který může mít cenné informace ke zmizení podnikatele Jana Moťovského v srpnu roku 2008 ve Francii.

Foto: Policie ČR

Policisté hledají tohoto svědka, který může mít důležité informace o zmizení podnikatele.

Článek

„V kontextu dalších informací se detektivové domnívají, že tento muž by mohl k případu podnikatele poskytnout policii cenné informace,“ uvedl mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Jak dále dodal, detektivové vyčerpali veškeré možnosti na zjištění totožnosti neznámého muže, a proto se obrátili na veřejnost.

Jakékoliv informace k muži na fotografii přijme speciální linka 725 190 257 nebo je možné přímo kontaktovat Útvar pro odhalování organizovaného zločinu.

Jan Moťovský, tehdejší ředitel Miss ČR, odletěl z pražské Ruzyně na začátku srpna roku 2008 na pracovní schůzku do Nice. Příjezd do Francie ještě rodině potvrdil SMS zprávou. Do hotelu však nedorazil a zpátky do Česka se také nevrátil.

Naposledy byl údajně viděn 3. srpna u jednoho z luxusních hotelů poblíž Anglické promenády vedoucí podél pláží Andělského zálivu v Nice. Pátrání po něm francouzská policie vyhlásila o pět dní později. Jeho telefon byl v té době již vypnutý. Moťovský byl prohlášen za mrtvého v roce 2011 na žádost manželky Kateřiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud prohlásil Moťovského za mrtvého

Obvodní soud pro Prahu 5 v pátek prohlásil podnikatele Jana Moťovského za mrtvého. Někdejší prezident soutěže Miss ČR zmizel ve Francii v srpnu 2008.

Výběr článků

Načítám