Hlavní obsah

Řidič BMW vybržďoval policisty, pak jim ujel

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

V honičku s několika výstřely se v neděli v jednu hodinu ráno změnila běžná dopravní kontrola policistů v Chotěšově na jižním Plzeňsku. Řidič projíždějícího BMW totiž nereagoval na výzvu k zastavení, sešlápl plyn a začal ujíždět.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Strážci zákona začali bavorák ihned pronásledovat. Prchající šofér se je na silnici pokusil několikrát zbavit vybržděním, po chvíli ale zastavil v jedné z obcí. Policisté pak vyzvali posádku, aby z auta vystoupila a pohrozili výstřely z pistole.

„V tu chvíli začalo pronásledované vozidlo prudce couvat na jednoho z policistů. Hlídka pak použila varovné výstřely a ve chvíli, kdy vozidlo začalo najíždět i na druhého policistu, začala střílet do pneumatik,“ informoval policista Jan Koželuh.

Šoférovi bavoráku se ale podařilo z místa ujet a dokonce i setřást policisty. O dvě hodiny později našel opuštěné BMW v Plzni vrtulník. Po posádce policisté intenzivně pátrají.

„Řidič se dopustil trestného činu násilí proti orgánu veřejné moci, za což mu hrozí trest odnětí svobody mezi dvěma až osmi lety,“ doplnil Koželuh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám