Hlavní obsah

Jsem degustátor rumových pralinek, hlásil řidič, který v Praze naboural tři auta a ujel

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Po krátké pauze mají pražští policisté za sebou další pronásledování řidiče, který naboural tři auta a ujel. Zřejmě byl také pod vlivem alkoholu, ale odmítl dechovou zkoušku s tím, že je žid a ochutnávač rumových pralinek. Policisté ho proto podezřívají z přestupku.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní honička a dopadení silničního pirátaVideo: Jiří Forman, Policie ČR

 
Článek

„V pondělí kolem půl deváté večer jel řidič Škody Octavie po ulici Křižovnická ve směru ke Smetanovu nábřeží a narazil do zaparkovaného renaultu. Toto vozidlo se ovšem odrazilo do opelu a to následně do daewoo. Nicméně jednatřicetiletý řidič nezastavil a začal od nehody ujíždět,“ informovala ve středu mluvčí policie Jana Rösslerová.

Ujíždějícího řidiče si všiml pohotový taxikář, který stál opodál, a okamžitě se vydal za řidičem a informoval policisty. Ve spolupráci s ním se jim pak podařilo zatarasit cestu v ulici Pod Karlovem, kde byl řidič zadržen.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Muž po svém dopadení oznámil, že je degustátor rumových pralinek

Jak lze vidět na kamerových záznamech, řidič se aktivně bránil tomu, aby ho policisté z auta dostali. Nakonec se jim to podařilo a vyzvali ho k provedení dechové zkoušky, protože z něj cítili alkohol.

Dožadoval se násilí 

Mladý muž na to podle policie reagoval slovy: „Jsem degustátor rumových pralinek a pod vlivem alkoholu nejsem. Navíc jsem žid a moje víra mi toto neumožňuje.“

„Po policistech dokonce pořvával a dožadoval se u nich fyzického násilí, hlídka však reagovala s tím, že takové služby Policie České republiky neposkytuje,“ uvedla mluvčí Rösslerová.

Muži zákona řidiči zadrželi řidičský průkaz a převezli ho do nemocnice na lékařské vyšetření a odběr krve. To ale silniční pirát odmítl. Policisté ho proto podezřívají pouze z přestupku, za který mu magistrát může udělit až padesátitisícovou pokutu. Škoda na nabouraných autech byla vyčíslena na 150 tisíc.

„Řidič škodovky nepředložil hlídce zelenou kartu prokazující pojištění odpovědnosti za škody způsobené autem. Policisté proto musí nejprve zjistit, zda má vozidlo řádně pojištěno, a pokud by tomu tak nebylo, škodu pak bude muset uhradit z vlastních peněz,“ shrnula mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám