Hlavní obsah

V hale na výrobu plastů shořela technologie a auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov
Aktualizováno

Škodu za 80 miliónů korun způsobil mohutný požár, který v pátek ráno zničil výrobnu plastů v Alojzově na Prostějovsku. Z hořící haly na kraji obce stoupal hustý dým, avšak díky příznivým povětrnostním podmínkám nemuseli být obyvatelé Alojzova evakuováni. Nikdo nebyl zraněn.

Rozsáhlý požár haly způsobil škodu za 80 miliónůVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Plameny časně ráno zachvátily v Alojzově výrobní halu o rozměru 40 krát 60 metrů, ve které zničily technologii na výrobu plastů a dva nákladní automobily. "Požár nám byl nahlášen před sedmou hodinou. Když na místo dorazily první jednotky, tak už byla výrobní hala celá v plamenech," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár způsobil škodu za 80 miliónů

Požár výrobny plastů v Alojzově likvidovalo osm jednotek hasičů, kterým se podařilo dostat plameny pod kontrolu zhruba v 8:30. "Zpočátku se hasiči nemohli dostat dovnitř, protože hrozilo zřícení ocelové konstrukce haly, takže její hašení v první fázi probíhalo zvenku," uvedla Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár způsobil škodu za 80 miliónů

Z haly létal hořící plast 

Hasiči poté museli z haly vynést propanbutanovou láhev a ochlazovali okolí, jelikož v těsném sousedství výrobny stojí dvě velká sila, skladové a administrativní budovy. "Z hořící haly navíc odlétávaly malé částečky žhavého plastu, takže bylo nutné kontrolovat okolní objekty, zda některý z nich nezačal také hořet," podotkla Hacsiková.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Alojzov na Prostějovsku

Z hořící haly na výrobu plastů stoupal hustý dým, avšak ovzduší v Alojzově znečištěno nebylo. "Firma sídlí mimo obec. Navíc kouř stoupal kolmo vzhůru, takže nebyl důvod nikoho evakuovat," podotkla mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár způsobil škodu za 80 miliónů

Příčinu požáru výrobny plastů nyní zkoumají experti. "Škoda byla předběžně vyčíslena na 80 miliónů korun," uvedla Hacsiková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám