Hlavní obsah

Mladíci v Ostravě oloupili nezletilého. Hrozili mu smrtí

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští policisté pátrají po dvou lupičích, kteří 19. listopadu v Ostravě-Porubě přepadli nezletilého chlapce. Oloupili ho o 2300 korun, následně mu vyhrožovali i zabitím, pokud vše oznámí na policii.

Mladíci oloupili v Ostravě nezletilého chlapceVideo: Policie ČR

 
Článek

„Loupež se stala ve dvě hodiny odpoledne nedaleko porubského Domova seniorů Slunečnice. Pachatelé oslovili nezletilého hocha a výhružným hlasem mu nakázali, aby jim vydal peníze. Ten jim ze strachu vydal dvě stě korun,“ popsal loupež v úterý ostravský policejní mluvčí Petr Svoboda.

Dodal, že bohužel to lupičům bylo málo. „Přikázali chlapci, aby jim vydal celou peněženku, jinak ho zmlátí. Donutili ho vydat dalších 2100 korun. Pak mu vyhrožovali, že jestli přepadení nahlásí policistům, že ho zabijí,“ líčil Svoboda.

Dvěma mladíkům nyní hrozí za trestný čin loupeže až desetiletý trest vězení. Policie vyzývá všechny občany, kteří by k neznámým pachatelům mohli sdělit jakékoliv informace, ať se ozvou na tísňovou linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám