Hlavní obsah

Dělníci jsou po výbuchu plynu v Plzni mimo ohrožení života

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Všech sedm dělníků, které ve čtvrtek zranil výbuch plynu v Plzni na Lochotíně, je mimo ohrožení života. Plynovod technici opravili ve čtvrtek večer. Příčina výbuchu je stále v šetření.

Foto: Jan Švábek, Právo

Místo výbuchu v Plzni-Lochotíně.

Článek

Výbuch se odehrál ve čtvrtek v jedenáct hodin dopoledne v ulici Elišky Krásnohorské a zranil sedm dělníků, kteří v tu chvíli měnili uzávěry plynovodu. Dva muži ve věku 23 a 40 let byli v kritickém stavu převezeni do popáleninového centra na pražských Vinohradech.

„Oba pacienti jsou nyní ve stabilizovaném stavu,“ řekl Právu mluvčí vinohradské nemocnice Lukáš Matýsek. Muži utrpěli popáleniny na deseti procentech těla. Na chirurgii v plzeňské fakultní nemocnici zůstali další tři zranění.

Výbuch plynu v PlzniVideo: Jan Švábek, Právo

Přesná příčina neštěstí zůstává neznámá. „Je předmětem jak našeho interního šetření, tak i vyšetřování policie a hasičů,“ uvedl ředitel provozu RWE Pavel Káčer. Plánovanou rekonstrukci plynovodu v místě prováděli pracovníci dodavatelské firmy.

Plynaři připojují domácnosti 

Mluvčí RWE ujistil, že se jednalo o firmu vybranou na základě regulérního výběrového řízení. „Dodavatelská firma je z naší strany dostatečně prověřená. Je to náš dlouhodobý partner,“ upřesnil Zajíc.

Plynaři v současné chvíli obnovují dodávky plynu do tisícovky domácností. „Připojené jsou desítky až stovky zákazníků. S připojováním jsme začali ve čtvrtek v noci, potřebujeme ale, aby zákazníci byli doma. Momentálně je ale většina lidí v práci, obnovy jsou proto pomalejší,“ řekl Právu v pátek dopoledne mluvčí RWE Pavel Zajíc.

Plynaři počítají s tím, že většinu domácností připojí ještě v pátek. S případnými dotazy se lidé mohou obracet na pohotovostní linku společnosti 1239.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám