Hlavní obsah

Anonym hrozil léčebnám bombou, zasahovalo přes padesát policistů

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiapadesát policistů se ve čtvrtek zapojilo v celém Zlínském kraji do bleskového zásahu, který měl zabránit výbuchu nastražené bomby v některé z léčeben dlouhodobě nemocných v regionu. Šlo přitom doslova o minuty.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve čtvrtek v 11.20 přijali policisté na tísňové lince 158 hovor, v němž mužský hlas oznámil, že do půlhodiny vyletí léčebna dlouhodobě nemocných do vzduchu, a zavěsil. Muž výhružku nespecifikoval, a tak operační důstojníci okamžitě vyslali hlídky ve všech okresech zkontrolovat jednotlivé léčebny v kraji,“ uvedl mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Aleš Mergental.

Do terénu okamžitě vyrazilo třiapadesát policistů. Zamířili do dvanácti objektů, kterých se mohla hrozba týkat, a to na území okresů Zlín, Kroměříž, Vsetín a Uherské Hradiště.

K explozi nedošlo

„Policisté se do prohlídky pustili v některých městech spolu s městskými strážníky, ale také s personálem jednotlivých léčeben. Při ani jedné z prověrek policisté nenašli žádný nástražný výbušný systém a po ohlášené půlhodině naštěstí žádný objekt nevybuchl a nikdo nebyl zraněn,“ informoval Mergental.

Zlínští kriminalisté ve spolupráci s dalšími kolegy začali zjišťovat, kdo stojí za tímto výhružným telefonátem a kdo je podezřelý ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Prozatím neznámému pachateli bude po odhalení ze zákona hrozit až tříleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám