Hlavní obsah

Auto při nárazu do autobusu vyletělo do vzduchu a skončilo na jiném voze

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa
Aktualizováno

Autobus s osobním autem se střetl v úterý odpoledne v České Lípě. Renault, který následkem nárazu vyletěl do vzduchu, dopadl na další osobní auto. V autobuse se zranilo nejméně deset osob, pět lidí bylo zraněno těžce.

Nehoda v České Lípě si vyžádala lidský životVideo: Jiří Forman, Jaroslav Švehla, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala kolem 13:30 na hlavním tahu v České Lípě. Do autobusu narazilo protijedoucí auto, které vyletělo do vzduchu, převrátilo se a střechou dopadlo na projíždějící fiat v původním pruhu. Řidiči fiatu se nic nestalo, šofér renaultu zemřel.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Při nehodě jeden řidič zemřel, 10 lidí se zranilo

„Řidič autobusu se snažil vyhnout střetu a strhl řízení doprava, kde narazil do parovodu. Silnice musela být uzavřena,“ řekla Novinkám mluvčí policie Ivana Baláková.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Při nehodě jeden řidič zemřel, 10 lidí se zranilo

"S ohledem na počet zraněných už tuto událost klasifikujeme jako hromadné neštěstí," řekla ČTK mluvčí krajské záchranné služby Lenka Markovičová.

V autobuse jelo 11 lidí

Podle ní na místo nehody vyslali vrtulník, tři sanitky a jeden lékařský vůz. "Pět lidí je zraněno středně těžce, pět lehce," upřesnila Markovičová. Do Liberce přepravili záchranáři tři lidi se zhmožděným hrudníkem nebo zlomeninami nohou, sedm odvezli na ošetření do českolipské nemocnice.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Při nehodě jeden řidič zemřel, 10 lidí se zranilo

„V autobuse cestovalo 11 osob. Hasiči pomáhali zdravotníkům s ošetřením a také se podíleli na transportu zbylých pasažérů z autobusu. Svým Renaultem Trafic odvezli čtyři lidi na preventivní ošetření do nemocnice,” informovala Novinky mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Při nehodě jeden řidič zemřel, 10 lidí se zranilo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám