Hlavní obsah

Na Jesenicku hořel rodinný dům, explodovaly v něm dvě plynové lahve

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šest hasičských jednotek, sedm cisternových vozidel a desítky hasičů likvidovaly rozsáhlý požár rodinného domku v Mikulovicích na Jesenicku. Zásah komplikovaly exploze propan-butanových lahví. Dvě osoby byly z hořícího objektu vyproštěny. Jedna z nich byla zraněna. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu zhruba po dvou hodinách.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár rodinného domku v MikulovicíchVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Oznámení o hořící střeše objektu s pravděpodobnou přítomností osob uvězněných v plamenech převzala naše linka tísňového volání dnes deset minut po šesté hodině,“ řekl Právu mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár na Jesenicku zaměstnává šest jednotek hasičů

„Situace na místě byla velmi složitá, zásah jsme museli provádět s bezpečným odstupem, došlo k několika explozím propan-butanových lahví. V době vzniku požáru se v objektu nacházely dvě osoby, z nichž jedna byla odvezena k dalšímu ošetření do Jesenické nemocnice. Druhá se dostala do bezpečí k sousedům. Cisternová vozidla byla průběžně doplňována z nedalekého hydrantu,“ uvedl mluvčí, podle kterého hasiči po lokalizaci požáru pokračovali v dohašování většího množství dřeva, skladovaného v přilehlé hospodářské budově.

„Na místě aktuálně pracuje náš vyšetřovatel, výše škody i příčina vzniku požáru jsou v šetření,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám