Hlavní obsah

Policie zadržela 33 z 200 squatterů, kteří obsadili dům v centru Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jen několik hodin vydržely dvě stovky squatterů v domě ve Washingtonově ulici mezi pražským Václavským náměstím a hlavním nádražím. Dům patří ministerstvu spravedlnosti, je ale opuštěný.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Policisté před obsazeným domem v centru Prahy

Článek

Policie v noci zadržela 33 lidí a předvedla je na služebnu ke zjištění jejich totožnosti.

Na místě v noci byly desítky policistů a také vyjednavačů. Policisté squattery několikrát upozorňovali na to, že se dopouštějí protiprávního jednání. Opětovně je vyzývali, aby objekt opustili. "Nebyly použity donucovací prostředky. Vše proběhlo v klidu," uvedla mluvčí pražské policie Hana Jeřábková. Je podezření, že se všichni zajištění dopustili protiprávního jednání, zřejmě přestupkového charakteru, dodala.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Squatteři obsadili 24. října večer čtyřpatrový dům v centru Prahy mezi Hlavním nádražím a Václavským náměstím.

Obsazení domu, který není obydlen, na oknech jsou sítě, uspořádala squatterská iniciativa Vzpomínky na budoucnost, která chtěla v budově otevřít sociální centrum.

Ve většině oken se v noci nezvykle svítilo. Na domě byly balónky a transparenty s nápisy například "Squatting není zločin" nebo "Obsaď mě a žij!".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám