Hlavní obsah

Gang z Klatovska prodával drogy a dával je i dělníkům za práci

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Ve vazbě v pátek skončili čtyři členové drogového gangu z Klatovska, kteří si kšeftováním s pervitinem, extází i marihuanou přišli minimálně na statisíce korun. Drogy dokonce používali k placení za úklidové a výkopové práce.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle kriminalistů gang drogy vyráběl a následně prodával na území Plzeňského a Jihočeského kraje po dobu tří let. Jen při prohlídkách bytů, garáží a automobilů v tomto týdnu policisté našli narkotika za statisíce korun včetně finanční hotovosti.

„Drogy muži prodávali nebo je předali dalším osobám za odvedenou práci. Jeden z odměněných obdržel marihuanu a pervitin za práci u domu, jiný pak tyto zakázané látky dostal za úklidové a výkopové práce,“ řekla Právu policejní mluvčí Jana Tomková.

Tři muže ve věku od 25 do 32 let policisté chytili na Klatovsku. Čtvrtého člena gangu ve věku 24let zadrželi na Pardubicku s léky za šest set tisíc korun, které nakoupil v Polsku. „Z léčiv by se odhadem dalo vyrobit téměř pět kilogramů pervitinu v přepočtu za necelých deset miliónů korun,“ doplňuje Tomková s tím, že na akci se podílela i zásahová jednotka. Jeden z podezřelých měl totiž u sebe motorovou pilu.

Kriminalisté se případem zabývají od letošního března. Nyní budou v případu pokračovat výslechem svědků. Nové informace mohou vést jak k překvalifikování činu, tak k rozšíření počtu obviněných. V současnosti hříšníkům hrozí až pět let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám