Hlavní obsah

Zaklíněný opilec volal hasičům, že naboural, ale neví kde

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Neobyčejně kuriózní případ dopravní nehody museli řešit hasiči s policisty v noci na pondělí na Sokolovsku. Na tísňovou linku záchranářů totiž zavolal řidič, který byl natolik opilý, že nevěděl, kde je. Hasičům nedokázal ani říct, odkud a kam před havárií jel.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Havarované vozidlo, jehož řidič byl natolik opilý, že nevěděl, kde je.

Článek

Řidič osobního vozu operátorovi tísňové linky řekl, že je v autě zaklíněný. „Nehodu sám nahlásil, vůbec ale netušil, kde havaroval. Hasiči tak muže hledali s použitím lokalizace volání,“ popisoval v pondělí mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

„Operátor mezitím během hovoru se zraněným řidičem zjistil, že muž je z Jindřichovic na Sokolovsku a že nejspíš odjel autem odtud,“ uvedl mluvčí Kasal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Havarované vozidlo, jehož řidič byl natolik opilý, že ani nevěděl, kde je.

Přímo v terénu havarované auto začali hledat i policisté. Nakonec místo nehody našli záchranáři na silnici z Jindřichovic na Heřmanov, kde řidič se svým autem narazil do stromu.

„Hasiči muže vyprostili s použitím hydraulických nástrojů a předali jej do péče záchranné služby,“ konstatoval Kasal. Zraněného řidiče záchranka převezla do nemocnice. Hasiči pak pomohli odtahové službě s naložením havarovaného auta. Postarali se také o úklid místa nehody.

„Třiačtyřicetiletý řidič nezvládl řízení svého vozidla a vyjel mimo komunikaci, kde naboural do stromu. Dechová zkouška prokázala požití alkoholu před jízdou. Řidič nadýchal 1,70  promile alkoholu,” uvedla mluvčí policie Kateřina Böhmová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám