Hlavní obsah

Policie v kauze nemocnice Vrchlabí řeší pět trestních oznámení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Policie v případu údajných pochybení a několika úmrtí v soukromé Česko-německé horské nemocnici Krkonoše ve Vrchlabí řeší na základě trestních oznámení celkem pět případů. Dosud policie hovořila o třech případech, které se týkaly úmrtí v nemocnici.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Dryml.

Článek

Mluvčí hradecké krajské policie Jan Čížkovský potvrdil, že další dvě dříve podaná trestní oznámení se týkají údajné opilosti lékaře a údajně nesprávné léčby pacienta po úraze. V jednom případě úmrtí policie již obvinila jednoho člověka z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Podle MF Dnes jde o porodníka, který před rokem údajně zavinil smrt novorozence. Vyšetřování případu je před dokončením. Druhý případ úmrtí se podle týdeníku 5+2 také týká úmrtí dítěte, a to z letošního dubna. Třetím případem je červencové úmrtí Jiřího Jandourka na oddělení následné péče. [celá zpráva]

Obvinění ještě nic neznamená. O vině nebo nevině může rozhodovat pouze nezávislý soud.
Vladimír Dryml

Policie více podrobností k případům úmrtí zatím nesdělila. Čížkovský v pátek pouze uvedl, že v podaných trestních oznámeních bylo popsáno podezření, že v nemocnici došlo u jednoho případu ke změně zdravotnické dokumentace a ve druhém se hovořilo o možném předávkování sedativy.

Chtějí mě poškodit, brání se senátor Dryml

Ředitelem nemocnice je senátor Vladimír Dryml (SPOZ), který ve čtvrtek obvinění označil za nepravdivá a křivá. Policie podle něj jedná účelově. "Obvinění ještě nic neznamená. O vině nebo nevině může rozhodovat pouze nezávislý soud. Ten neproběhl. Jako ředitel budu nemocnici bránit," řekl Dryml.

Kauza jej prý má politicky poškodit, a to v souvislosti se začínající předvolební kampaní.

Policie v nemocnici v souvislosti s úmrtím Jandourka zasahovala 3. srpna, kdy zajistila zdravotní dokumentaci. Dryml na policisty kvůli tomu podal trestní oznámení. Ohradil se také proti tomu, že se jej prý policisté pokoušeli skrytě nahrávat. Podle Drymla se policie v souvislosti s nemocnicí snaží o vykonstruování umělé kauzy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám