Hlavní obsah

V nemocnici senátora Drymla podezřele umírali pacienti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrchlabí
Aktualizováno

Kriminalisté vyšetřují tři případy podezřelého úmrtí v Česko-německé horské nemocnici Krkonoše ve Vrchlabí, mají podezření na zanedbání péče o pacienty. Na případ mrtvého pacienta, který podle nemocnice zemřel na selhání srdce, upozornil pořad TV Nova Na vlastní oči. Šéfem nemocnice je senátor Vladimír Dryml.

V nemocnici senátora Drymla podezřele umírali pacientiVideo: TV Nova

 
Článek

Poslední případ se stal před třemi týdny, nemocnici ze smrti svého manžela obvinila Henryka Jandourek.

Podle zjištění reportéra TV Nova personál nemocnice muže týral, neumožňoval mu chodit na toalety a odebíral mu osobní věci. „Z postele manžel řval do telefonu: ,Heňo, prosím tě, volej policii, protože mě násilím přivazují k posteli, gumujou mi mozek, sebrali mi telefon, sebrali mi hodinky´,“ řekla Henryka Jandourek reportérovi.

Po dvou týdnech muž zemřel, podle nemocnice na selhání srdce. Policie v nemocnici provedla prohlídku a nařídila pitvu zemřelého muže. Ta prokázala, že Jiří Jandourek zemřel na prasklý žaludeční vřed.

„Toto není první případ podezření ze zanedbání povinné péče, už se jedná o třetí případ,“ reagovala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté hledali zdravotní dokumentaci

„Jestli nás chce někdo obviňovat, že někoho kurtujeme, že tam děláme vězení, to jsou smyšlenky. Kurtuje se jen v případech, kdy hrozí ohrožení života pacienta,“ řekl TV Nova senátor Vladimír Dryml.

Policie provedla razii v nemocnici 3. srpna. Hledala zdravotní dokumentaci, která zároveň slouží jako finanční doklad pro zdravotní pojišťovny.

„V nemocnici šlo o běžné šetření trutnovských kriminalistů na základě oznámení fyzické osoby. Policie případ dále šetří, věc je zatím příliš čerstvá,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Čížkovský.

Senátor Dryml si na postup policie stěžoval Generální inspekci bezpečnostních sborů a později dokonce podal trestní oznámení s tím, že se ho policie pokoušela tajně nahrávat. Dryml považuje policejní zákrok za skrytý útok proti své osobě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám