Hlavní obsah

Policie zasahovala v nemocnici ve Vrchlabí, senátor Dryml si stěžuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrchlabí

Policie v sobotu ráno zasahovala v soukromé Česko-německé horské nemocnici ve Vrchlabí na Trutnovsku, pravděpodobně kvůli zdravotní dokumentaci. Senátor Vladimír Dryml (SPOZ), který nemocnici vede, v prohlášení zásah označil za nepřiměřený. Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS) žádá, aby postup policistů prošetřila.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dryml v prohlášení uvedl, že odmítá účelové tvrzení policie a soudkyně, že je důvodné podezření, že zdravotní dokumentace, která slouží zároveň jako finanční doklad pro zdravotní pojišťovny, mohla být zničena.

Mluvčí královéhradecké policie Jan Čížkovský potvrdil, že do nemocnice ráno přijeli trutnovští kriminalisté, kteří "prováděli šetření". "Bližší informace s ohledem na pokračující vyšetřování nebudeme zveřejňovat," uvedl Čížkovský.

Dryml uvedl, že došlo k násilnému vniknutí na zdravotnické pracoviště nemocnice v době podávání snídaní a léků diabetikům.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Dryml.

"Tím policisté ohrozili zdraví pacientů," uvedl Dryml. Považuje za zcela nepřípustné vyžadování zdravotní dokumentace od nepříslušných osob a zastrašování zdravotnického personálu ze strany policie.

Podle Drymla možná jde i o politický útok ze strany policie a justice.

"Opakovaně jsem žádal o přezkoumání úředních postupů policie a justice v případě zásahu na Vojenském obranném zpravodajství a Úřadu vlády ČR," uvedl Dryml, který po poradě s právníky nemocnice zváží právní kroky proti soudkyni trutnovského soudu a především proti zasahujícím policistům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám