Hlavní obsah

Žena na kole najela do výmolu, těžce zraněnou ji převezl vrtulník

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumava

Těžké zranění utrpěla 30letá žena, která na Šumavě mezi Svatým Tomášem a Přední Výtoní v neděli spadla z kola, když na asfaltové cyklostezce najela do výmolu. Těžce zraněnou cyklistku převezl vrtulník do nemocnice v Českých Budějovicích.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Ve 12:50 jsem dostal výzvu od dispečinku s tím, že paní je v bezvědomí. Okamžitě jsem vyjel ze stanice v Nové Peci a cestou s nimi upřesňoval lokalitu, kde se zraněná žena nacházela,“ popsal výjezd Vladimír Čeřovský, zasahující člen Horské služby Šumava.

Během několika minut přijela na místo posádka záchranné služby a vzlétl vrtulník. Člen horské služby mezitím dovezl lékaře letecké záchranné služby, který přistál ve Svatém Tomáši, na místo nehody.

Když lékař dorazil, byla již cyklistka při vědomí, ale nepamatovala si okolnosti nehody. „Záchranáři ji ošetřili, a protože měli podezření na poranění páteře a silný otřes mozku, ženu stabilizovali, zafixovali a šetrně transportovali k vrtulníku,“ uvedl k zásahu mluvčí horské služby Radek Zeman.

Zraněnou vrtulník převezl na traumatologické centrum nemocnice v Českých Budějovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám