Hlavní obsah

Těla mrtvých Češek dorazila z Egypta do Ostravy, byla nařízena další pitva

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dvě rakve s ostatky žen, které byly minulý týden zřejmě otráveny v egyptské Hurghadě, byly ve čtvrtek převezeny do Ostravy. Vrchní komisař moravskoslezské policie nařídil soudní pitvu obou těl. Právu to sdělila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Letiště Leoše Janáčka Ostrava, kde přistálo letadlo s těly Češek.

Článek

„Pitva bude provedena v příštích dnech znalci ústavu soudního lékařství. První stanoviska lze tedy očekávat v následujících dnech. Pokud to procesní situace umožní a dílčí závěry bude možné zveřejnit, učiníme tak bezodkladně. V opačném případě fakta zveřejníme až v době, kdy jejich zveřejnění nenaruší realizovaný proces prověřování,“ uvedla Holčáková a upozornila, že současně moravskoslezští kriminalisté pokračují v dalších úkonech prověřování případu úmrtí dvou žen ve věku 36 a 8 let.

K jejich úmrtí došlo v turistickém letovisku Hurghada v Egyptě. Zřejmě byly otráveny. V Egyptě stále zůstává manžel a otec obětí, jelikož jej egyptská policie potřebuje k vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám