Hlavní obsah

Policie dopadla lupiče z hotelu, organizátor mezitím okradl komplice

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Detektivové dopadli trojlístek pachatelů, kteří oloupili recepční pražského hotelu. Jednomu z mladíků se podařilo doma otevřít i uloupený trezor, o peníze se však se svými komplici nerozdělil. Lupiči se přiznali ještě k dalším dvěma přepadením.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalistům při pátrání pomohla média, která zveřejnila informaci o loupeži. Trojici pachatelů zadrželi policisté ve středu v severních Čechách, kde všichni bydleli. U výslechu se pak mladíci ve věku 20 a 21 let přiznali ještě k dalším loupežím v Praze, Horoměřicích a Nebušicích.

„Před každou z loupeží odcizili z nějakého vozidla na parkovišti registrační značky a ty si namontovali na své vozidlo, aby tak ztížili policii pátrání,“ uvedla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Lupiči vzali peníze a trezorVideo: Policie ČR

Jednadvacetiletý organizátor, který při loupežích útočil nožem, zároveň okradl své komplice. „Jeden z trezorů doma otevřel, peníze schoval a spolupachatelům tvrdil, že v trezoru žádné nebyly,“ podotkla mluvčí policie. Kriminalisté trojici obvinili z trestného činu loupeže spáchaného jako organizovaná skupina, za což jim hrozí až 12 let vězení.

Loupež v hotelu v Praze 6 se stala v sobotu. Pachatelé ženu vylákali od recepce pod záminkou ukázáni pokoje, jednadvacetiletý mladík jí pak přiložil nůž k zádům a žádal vydání kasírtašky. S tou se ale nespokojili a do přistaveného auta naložili také trezor s několika desítkami tisíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám