Hlavní obsah

Po konzumaci závadného alkoholu zemřel muž ze Strakonicka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětapadesátiletý muž ze Strakonicka zemřel ve středu po konzumaci závadného alkoholu. Jedná se vůbec o první oběť metanolové aféry v Jihočeském kraji, která vypukla před tři čtvrtě rokem. Muž zemřel při převozu do nemocnice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Úmrtí nyní vyšetřují policisté. "Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci usmrcení z nedbalosti a zjišťují, kde byl alkohol opatřen," informoval jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Ve středu se muži udělalo nevolno, začal ztrácet vidění a dostával křeče do těla. Starší žena mu proto přivolala záchrannou službu, která mu však již nedokázala pomoci. "Podle zjištění kriminalistů zemřelý pravděpodobně mohl alkohol nakoupit nebo konzumovat kdekoli na Blatensku. Kriminalisté dělají vše proto, aby identifikovali zdroj této smrtící tekutiny," uvedl Bajcura.

Metanolová aféra vypukla loni v září, zemřely při ní čtyři desítky lidí, poškozených je přes 130. Kvůli metanolu zemřel také v úterý muž na Kladensku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám