Hlavní obsah

Lukeš byl v případu Válcoven trub Chomutov opět zproštěn obžaloby

Právo, hh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Krajský soud v Plzni ve čtvrtek už potřetí zprostil podnikatele Petra Lukeše z obžaloby z poškozování věřitele.

Foto: Novinky/Právo

Ilustrační foto

Článek

Lukeš a další členové vedení válcoven se měli trestného činu dopustit tím, že převedli majetek společnosti VT DIOSS Chomutov a tří dceřiných firem na nově založenou společnost Válcovny trub Chomutov. Ta kupní cenu nezaplatila v hotovosti, ale směnkami. Právu rozhodnutí soudu potvrdil Lukešův obhájce Vítězslav Květenský. Po patnácti letech případ patří k nejdéle se protahujícím velkým hospodářským kauzám v dějinách české justice.

„Jsme rádi, že soud znovu potvrdil to, co jsme tvrdili od začátku, že cílem jednání obviněných bylo zachránit tradiční výrobu bezešvých trub v chomutovských válcovnách, což se také zdařilo. Věřím, že tento téměř nekonečný případ už po patnácti letech konečně skončí,“ komentoval rozhodnutí soudu Květenský.

Vztahuje se na něj amnestie

Na Lukeše a další obviněné v případu Válcoven trub Chomutov se vztahovala amnestie prezidenta republiky Václava Klause.

Lukeš, který je zakladatelem skupiny Cimex, do které patří mimo jiné i největší tuzemský hotelový řetězec Orea Hotels, však požádal soud o pokračování ve své trestní věci, neboť chce plně očistit své jméno.

„Můj klient po celou dobu poukazuje na nesmyslnost obvinění a mnohaleté protahování ze strany orgánů činných v přípravném řízení, které mu způsobilo problémy v osobním i podnikatelském životě. Soud mu ve čtvrtek dal znovu za pravdu,“ uvedl Květenský. Zda bude případ dál pokračovat u Vrchního soudu v Praze, závisí na tom, zda se státní zástupce znovu proti zprošťujícímu verdiktu odvolá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám