Hlavní obsah

Cizinec v kamiónu nedal přednost vlaku, při nárazu se v něm zranila dívka

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Zraněnou holčičku převezli ve čtvrtek odpoledne záchranáři do nemocnice po srážce osobního vlaku s nákladním automobilem v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Dívenka cestovala vlakem, kterému zkřížil dráhu kamión jedoucí od Valašského Meziříčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Kamión vjel do cesty projíždějícímu vlaku.

Článek

„Dnes krátce po půl druhé odpoledne došlo v Rožnově pod Radhoštěm k dopravní nehodě mezi nákladním vozidlem a osobním vlakem. Řidič, osmadvacetiletý cizinec, jel s nákladní soupravou od silnice I/35 do bývalého areálu Tesly v Rožnově. Při vjezdu na železniční přejezd přehlédl světelné zařízení, které bylo v činnosti, a vjel přímo před přijíždějící osobní vlak jedoucí ve směru od Valašského Meziříčí,“ popsal mluvčí vsetínské policie Vladimír Malcharczik.

Foto: HZS Zlínského kraje

Kamión vjel do cesty projíždějícímu vlaku.

Došlo ke střetu, při kterém byl lehce zraněn řidič, jenž byl ošetřen na místě. „Do nemocnice byla převezena i jedna cestující z vlaku, malá holčička, která má lehčí poranění. Ve vlaku cestovalo dvacet až třicet cestujících,“ řekl Malcharczik.

„Dopravní policisté jsou stále na místě a dopravní nehodu vyšetřují. Vzniklá škoda se bude pohybovat v řádech miliónů korun,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám