Hlavní obsah

Přepadávali vozy bezpečnostních agentur, našli u nich samopaly i zlaté cihly

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásahová jednotka zadržela osm lidí, z nichž tři byli následně obviněni z trestného činu loupeže. Skupina se na území republiky zaměřovala na přepadávání vozů bezpečnostních agentur, které převážely větší částky peněz. Způsobená škoda se vyšplhala na 33 miliónů korun.

Akce s krycím názvem "VOJNA"Video: Policie ČR

 
Článek

Akce s krycím názvem Vojna vyvrcholila v noci na 12. června zatýkáním na celém území republiky. Tři muži ve věku 41 až 43 let z Jihlavska a Pelhřimovska byli následně obviněni z loupeže.

Podle policie ozbrojení pachatelé na celém území ČR přepadávali vozy bezpečnostních agentur, které převážely větší množství peněz. Kolik přepadení mají na svědomí, policie nesdělila, uvedla pouze, že plánovali další loupeže.

„Mezi obviněnými jsou dva občané České republiky a jeden občan Slovenské republiky. Provedeno bylo 16 domovních prohlídek, při nichž bylo zajištěno několik nelegálních krátkých i dlouhých střelných zbraní včetně samopalu, zhruba 600 tisíc v hotovosti v různých měnách a několik kusů zlatých cihel. Zajištěna byla také vozidla používaná při loupežných přepadeních,“ informoval mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták.

O zadržení pachatelů informovala již v sobotu TV Nova, podle které mají lupiči na svědomí přepadení na pražském Zličíně a květnovou loupež v Chýni u Prahy, kde lupiči se samopaly ukradli milióny korun.

Všichni tři obvinění jsou stíháni vazebně, podle konkrétního podílu na trestné činnosti jim hrozí až patnáctileté tresty. Škodu policisté prozatím vyčíslili na 33 miliónů korun. Případem se detektivové nadále zabývají, a proto policie nezveřejní další informace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám