Hlavní obsah

Čtenáři Novinek pomohli dopadnout podezřelého násilníka

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Detektivové v sobotu zadrželi muže podezřelého z napadení mladé dívky před lékařskou fakultou v Praze. Policistům pomohlo zveřejnění kamerových záznamů a informace od čtenářů Novinek, kteří pachatele poznali. Útočník se před fakultou pohyboval delší dobu, než odešel za dívkou, kterou přepadl a okradl.

Čtenáři Novinek pomohli dopadnout pachatele přepadení

 
Článek

„Kriminalisté druhého policejního obvodu na základě poznatků od občanů a díky zveřejnění záběrů v médiích zadrželi třiatřicetiletého muže podezřelého z loupeže,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk s tím, že mu hrozí až deset let za mřížemi. Zadržený muž má bohatou kriminální minulost většinou majetkového charakteru.

Muž k uvedenému trestnému činu nevypovídal. Podle kriminalisty Otto Kopáče měli policisté více než 20 telefonátů, mezi kterými byli také čtenáři Novinek, kteří pomohli odhalit nejen identitu pachatele, ale také místo, kde by mohl být.

Přepadení se odehrálo 30. května v Praze 2. Útočník se před 1. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy pohyboval delší dobu, oslovoval procházející a choval se podivně. Kolem 16.30 se vydal za procházející dívkou, kterou napadl ve chvíli, kdy se zastavila.

Začal ji osahávat, držel ji za ruku a velmi brutálním způsobem poškozenou zatlačil na plot. I přesto, že se dívka bránila a křičela, násilník ve svém útoku nijak nepolevoval.

Od dalšího jednání ho odradili až lidé, kteří procházeli okolo. Dívce vzal mobil a utekl. Kriminalisté v pátek zveřejnili kamerové záznamy, na kterých byl podezřelý muž zachycen, a požádali veřejnost o pomoc.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám