Hlavní obsah

Hasiči na Ústecku jsou v plné pohotovosti, chystají se na příchod velké vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči byli v úterý kolem 18. hodiny nejvíce zaměstnáni ve Středočeském a Ústeckém kraji. Nejvážnější byla situace na Mělnicku, kde vrcholily přípravy kvůli kulminaci Labe. V Ústí nad Labem se stavěly hráze z pytlů v centru města. Sdělila to mluvčí generálního ředitelství hasičů Nicole Zaoralová.

Foto: ČTK

Jedinou spojnicí centra Ústí nad Labem se čtvrtí Střekov jsou vlaky projíždějící přes železniční most.

Článek

Podle Zaoralové se situace v ostatních krajích vpodvečer uklidňovala a hasiči přesunuli své síly do postižených oblastí. Jihočeský kraj požádal o prostředky pro likvidační práce, jako jsou úklidové či desinfekční prostředky.

V krajích, kde nebezpečí stoupání hladiny toků už ustoupilo, probíhají čerpací práce. Hasiči také budou distribuovat vysoušeče, kterých mají zatím k dispozici 3000.

V Praze vyrostly stěny v rekordním čase

V Praze bylo instalováno 6790 mobilních protipovodňových stěn. Jejich celková délka je 17 kilometrů a jsou dimenzovány na průtok 4160 kubíků za sekundu.

Podle Zaoralové se v hlavním městě podařilo postavit protipovodňové stěny v rekordním čase. V pondělí ráno byla Praha chráněna proti průtoku 2800 kubíků za sekundu, v noci z pondělí na úterý to byl průtok 3300 kubíků a nyní je to 4160 kubíků za sekundu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám