Hlavní obsah

Vězeň, který uprchl z pracoviště v Brně, je na útěku už tři týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Tři týdny již policistům uniká Erik Šabata, který uprchl z vězeňského pracoviště v Brně. Mladík odsouzený také za loupežné přepadení se brzy mohl dostat ven na podmínku, svým útěkem si to ale zkomplikoval.

Foto: Policie ČR

Hledaný vězeň Erik Šabata

Článek

Dvaadvacetiletý mladík pracoval v Brně, odkud byl převážen z věznice v Rapoticích na Třebíčsku. V úterý 7. května ale utekl a dosud se skrývá. [celá zpráva]

„Stále pátráme. Nic konkrétního z pátrání nemohu prozradit,“ reagoval na dotaz Novinek mluvčí brněnských policistů Pavel Šváb.

Uprchlý by podle policie neměl být nebezpečný, přestože byl mimo jiné odsouzen za loupežné přepadení. Na pracovišti zastával pozici pomocného dělníka. Byl spolehlivý, proto měl povolen volný pohyb. Zbývaly mu dva roky do konce trestu.

Mladík je vysoký asi 176 centimetrů, má hubenou postavu, zelené oči, ryšavé vlasy a nosí knír s bradkou. Zvláštním poznávacím znamením je pak jizva na pravé noze vzadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám