Hlavní obsah

Z vězeňského pracoviště v Brně utekl trestanec odsouzený za loupež

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dvaadvacetiletý Erik Šabata z Třebíče v úterý utekl z vězeňského pracoviště v Brně, kam ho vozili z věznice v Rapoticích na Třebíčsku. Šabata měl šanci se brzy na podmínku dostat ven, ale nyní zřejmě nemůže s předčasným odchodem na svobodu počítat. Spíš ještě dostane další trest, který mu pobyt za mřížemi znepříjemní.

Foto: Policie ČR

Uprchlý Erik Šabata

Článek

„Brněnští policisté ve spolupráci s kolegy z kraje Vysočina pátrají po vězni, který opustil pracoviště. Naposledy byl spatřen v úterý ráno právě na pracovišti v Brně v ulici Pratecké a od té doby po něm pátráme. Hledaný byl odsouzen mimo jiné za loupež. I když by neměl být nebezpečný, nepokoušejte se ho zadržet, jakékoliv informace sdělte prosím co nejdříve na linku 158,“ řekl Právu k pátrání po uprchlém policista Pavel Šváb.

Šabata pracoval jako pomocná dělnická síla. V práci měl jako spolehlivý vězeň, který není nebezpečný, povolen volný pohyb. Šabatovi podle policie zbývaly necelé dva roky do konce trestu.

Dvaadvacetiletý muž je vysoký asi 176 centimetrů, má hubenou postavu, zelené oči, ryšavé vlasy a nosí knír s bradkou. Zvláštním poznávacím znamením je pak jizva na pravé noze vzadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám