Hlavní obsah

Žena, která porodila na Rakovnicku dítě do záchodu, byla obviněna z vraždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté v případu mrtvého novorozence v Mšeckých Žehrovicích na Rakovnicku obvinili jeho matku z vraždy. Hrozí jí tři až osm let vězení. Žena nepřivolala pomoc dítěti, které se narodilo a bylo životaschopné.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté případ řešili od 26. ledna, kdy je k porodu přivolali záchranáři. Žena dítě porodila do záchodu, kde se utopilo. Podle mluvčí středočeské policie Soni Budské se při vyšetřování ukázalo, že dítě bylo po narození životaschopné a matka se mu nesnažila pomoci.

"Kriminalisté trestní stíhání dvaačtyřicetileté ženy zahájili 15. dubna. Stíhána je na svobodě," dodala Budská. Bližší informace policie kvůli citlivosti případu nezveřejnila. Podle dřívějších informací médií je však žena údajně "zaostalejší", jejím chováním se zabývali psychologové a psychiatři.

Ve Středočeském kraji se letos zatím stalo osm případů vražd a kriminalisté všechny objasnili. Dvě vraždy souvisely s usmrcením dětí. Kromě případu novorozence z Rakovnicka jde o vraždu v Jesenici u Prahy, kde matka na začátku dubna uškrtila osmiletého syna. Hrozí jí až 20 let vězení nebo výjimečný trest. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám