Hlavní obsah

Audi u Prahy vjelo do zadržovací nádrže, tři mladí lidé zemřeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vestec
Aktualizováno

Ve Vestci u Prahy vjelo ve středu ráno osobní auto do zadržovací nádrže na dešťové srážky. V pětimístném voze jelo šest mladých lidí. Tři zemřeli, zbylí tři jsou vážně zranění.

Foto: Policejní deník

Havarované audi

Článek

„Došlo k tragické nehodě osobního vozu. V době nehody se ve voze nacházelo šest osob, z nichž tři na místě podlehly zraněním. Další tři osoby byly s těžkými zraněními převezeny do nemocnice,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. Podle něj ve vozidle cestovali lidé ve věku 20 až 30 let.

Záchranáři byli k nehodě přivoláni v půl šesté ráno, uvedla mluvčí  středočeské záchranky Tereza Janečková a popsala obtížný zásah: "Záchranáři dorazili na místo chvíli před hasičským záchranným sborem, ale nemohli se dostat do zdemolovaného vozu. Přes tmavá skla nebylo do auta vidět, snažili se být alespoň v kontaktu se zraněnými uvnitř a zklidnit je."

Foto: Policejní deník

Havarované auto ve Vestci

"Po příjezdu hasičů záchranáři aktivně pomáhali při vyprošťování. Tři osoby na místě podlehly těžkým zraněním, zasahující lékař mohl pouze konstatovat smrt. Zbývající tři zraněné, dvě ženy a jednoho muže, záchranáři převezli sanitními vozy do nemocnic," dodala Janečková s tím, že dva pacienti byli předáni v motolské a jeden ve vinohradské nemocnici v Praze. Utrpěli vážnější zranění, většinou fraktury a u dvou pacientů měli záchranáři podezření na vážný úraz páteře.

Foto: Policejní deník

Zatím není jasné, co bylo příčinou toho, že vůz značky Audi vjel do retenční nádrže uprostřed kruhového objezdu, do níž proudí srážková voda z přívodných kanálů u silnice. Není vyloučeno, že vozidlo jelo nepřiměřenou rychlostí.

"Zda při nehodě sehrál roli alkohol, je předmětem dalších expertiz a šetření," uvedl mluvčí policie Prahy-venkov Zdeněk Chalupa a upřesnil popis místa nehody: "Uprostřed kruhového objezdu jsou dvě retenční nádrže. V jedné z nich to vozidlo skončilo." Nádrž je podle něj hluboká asi dva metry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám