Hlavní obsah

Řidič dal přednost dětem na přechodu, smetla je žena ve smartu

Právo, cis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov

Nepozornost nezkušené řidičky malého vozu ohrozila ve středu ráno dvě děti v Chomutově. Ty přecházely po přechodu pro chodce na frekventované páteřní komunikaci v Palackého ulici. Děti jsou ve vážném stavu v nemocnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Za křižovatkou s ulicí 28. října zastavil devětadvacetiletý muž z Podbořan, aby dal dětem přednost. Jednadvacetiletá řidička ve druhém pruhu to neudělala a přebíhající děti smetla.

„Děti ve věku devět a jedenáct let odvezla sanitka do nemocnice, následně je letecká záchranná služba přepravila do nemocnice v Ústí nad Labem. Jejich zranění byla vyhodnocena jako těžká. Řidička je podezřelá z trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Vyšetřování nehody nadále pokračuje,“ uvedla mluvčí chomutovské policie Marie Pivková.

Palackého ulice má čtyři pruhy. Navzdory bezpečnostním opatřením a mobilní signalizaci rychlosti svádí motoristy k rychlejší jízdě, než je pro chodce bezpečné. Před několika lety zahynul po střetu s osobním autem devatenáctiletý mladík, další zranění utrpěla například dcera jedné z radních nebo penzista, kterého auto srazilo za stejné situace, jako se to stalo oběma dětem. Město se pokusilo bezpečnost zvýšit vybudováním ostrůvků.

Reklama

Výběr článků

Načítám