Hlavní obsah

Kamión havaroval a začal hořet, dálnice D1 je uzavřena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

Kvůli nehodě a požáru nákladního auta u Bělotína na Přerovsku je omezen provoz na dálnici D1. Ve směru na Prahu je uzavřen úsek mezi Mankovicemi na Novojičínsku a Bělotínem. Řidič kamiónu, který vjel do protisměru, byl pouze lehce zraněn.

Foto: Pro Novinky Lukáš Bodnaruk

Požár vozidla na dálnici

Článek

Zatímco směr na Prahu je uzavřen zcela, ve směru na Ostravu je provoz omezený. Nedá se projet levým jízdním pruhem, ale průjezdné jsou pravý a odstavný pruh. Policejní mluvčí Soňa Štětínská řekla, že policisté usměrňují dopravu po objízdné trase a zjišťují okolnosti nehody.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Kamión na několik hodin zablokoval dálnici

Podle dopravní serveru budou odklízecí práce v uzavřeném směru trvat do 18. hodiny.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Nehoda z pohledu záchranářského vrtulníku

"Šestačtyřicetiletý polský řidič nákladního vozidla měl po deváté hodině ranní na 312. kilometru dálnice přejet přes středová svodidla do protisměru. Vozidlo, které zůstalo napříč jízdními pruhy ve směru na Olomouc, začalo hořet," uvedla policejní mluvčí s tím, že řidič nebyl pod vlivem alkoholu.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Na 312. kilometru u Hranic je dálnice D1 ve směru na Olomouc uzavřena.

"Kamión leží na boku, na místě zasahují hasiči z Olomouce. Vůz převážel nějaké plastové válce. Řidič utrpěl zranění a byl vrtulníkem převezen do nemocnice," informovala Novinky mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Kamión na několik hodin zablokoval dálnici

Podle informací záchranné služby pomohli zraněnému svědkové. Ti rozbili čelní sklo hořícího vozidla, jímž pak mohl řidič sám havarovaný automobil včas opustit. "Pacient utrpěl jen lehké poranění horní končetiny, po celou dobu zásahu ZZS byl při vědomí a se zdravotníky komunikoval," doplnil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Nehoda z pohledu záchranářského vrtulníku

Reklama

Výběr článků

Načítám