Hlavní obsah

Motorkář ujížděl hlídce dvousetkilometrovou rychlostí, protože byl vybodovaný

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až rychlostí 200 km/h ujížděl v pondělí večer motorkář na pražské Jižní spojce policejní hlídce, která ho chtěla zkontrolovat. Mužům zákona se podařilo motorkáře zablokovat až před tzv. myší dírou, kde ho spoutali. Muž před policií prchal, protože byl vybodovaný, a tudíž měl zadržený řidičský průkaz.

Motorkář ujížděl před policisty Video: Policie ČR

 
Článek

Hlídka se rozhodla motorkáře na Suzuki GSX zastavit, protože řidič značně překračoval povolenou rychlost. Na znamení k zastavení před sjezdem na ulici 5. května ale nereagoval a přidal plyn.

„Rychlost dosahovala až ke 200 km/h. Během své bezohledné jízdy ohrožoval všechny účastníky silničního provozu a dokonce málem způsobil i dopravní nehodu,“ vysvětlila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Policisté motorkáře vozidlem zablokovali 200 metrů před „myší dírou“ u Barrandovského mostu a pomocí hmatů a chvatů ho spoutali. Vzápětí také zjistili, proč měl 32letý muž tak naspěch a nechtěl zastavit.

„Muž má platnou blokaci řidičského oprávnění a řidičský průkaz mu byl již v dřívější době zadržen, protože se za různé přestupky, jak na motorce, tak i ve vozidle, vybodoval,“ dodala Kropáčová s tím, že za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až tříleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám