Hlavní obsah

Muž vytáhl na policistu revolver, skončil s kulkou v ruce

Právo, pko
Brno

Hodně rušno bylo v pondělí ráno v obchodním areálu v Kaštanové ulici v Brně. Pozdvižení měl na svědomí třiapadesátiletý muž, který do areálu dorazil vyzbrojen pistolí. Policisty zavolala vyděšená zaměstnankyně jedné z prodejen, když zjistila, že provozovna má rozstřílenou podlahu a ozbrojený muž, který jí navíc vyhrožoval zabitím, sedí v nedaleko zaparkovaném autě.

Foto: Policie ČR

Muž naboural zeď a policejní auto.

Článek

„Řidič ve voze nedbal výzev policistů a snažil se na zasahující strážce zákona najíždět a z místa ujet. Muž nakonec svůj mercedes nezvládl a narazil do zdi i stojícího policejního vozidla. Ani po havárii podezřelý nedbal výzev a naopak vytáhl z kapsy saka revolver. V okamžiku, kdy s ním namířil na policistu, už nebyl prostor pro jiné řešení. Střela z policejní pistole zasáhla nebezpečného pachatele do pravé ruky,“ konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto: Policie ČR

Muž naboural zeď a policejní auto

Zasahující policisté pak zajistili zbraň s pěti ostrými náboji, postřelenému poskytli první pomoc a zavolali sanitku.

„Muž se dopustil během krátké chvíle hned několika trestných činů: zodpovídat se bude z násilí proti úřední osobě, ohrožení pod vlivem návykové látky, nedovoleného ozbrojování, poškození cizí věci a výtržnictví,“ dodal Šváb s tím, že nyní mu hrozí až 12 let pobytu za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám