Hlavní obsah

Zloději vykrádali v Praze auta pod dohledem kamer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městskému kamerovému systému a jeho obsluze v sobotu neunikli dva muži, kteří v Praze - Pankráci vykradli nejméně tři zaparkované automobily. Po zadržení začali svádět vinu jeden na druhého, u sebe měli tašku plnou nářadí.

Operační důstojník viděl vloupání v přímém přenosuVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu informovala mluvčí policie Jana Rösslerová. „V sobotu asi hodinu po půlnoci si operační důstojník obsluhující kamerový systém povšiml na obrazovce dvou mužů, kteří v ulici Kotorská procházeli kolem zaparkovaných vozidel, chvíli u nich stáli, pak pokračovali k dalším vozidlům a ze záběrů bylo patrné, že se do vozidel vloupávají,“ popsala Rösslerová.

Na místo vyrazilo několik hlídek a za stálého dozoru kamer zloděje zadrželi. Muže od sebe oddělili a dotazovali se, co dělali poslední dvě hodiny. Jejich výpovědi se lišily a vinu házeli jeden na druhého.

Oba 37letí muži u sebe měli tašky s nářadím, jako jsou vrtačka, šroubováky, svítilny, štípací kleště a bílou krystalickou látku. Skončili proto na policejní služebně, kde policisté zjistili, že to jsou známí recidivisté, kteří se specializují na vykrádání aut.

Státní zástupce zlodějům sdělil podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a krádeže vloupáním. Celý případ se následně bude zpracovávat ve zkráceném přípravném řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám