Hlavní obsah

Alkoholový dýchánek skončil smrtí měsíčního chlapečka

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noční alkoholová jízda dvojice žen a jednoho muže skončila ve čtvrteční ráno otřesnou tragédií. Přímo v bytě, kde trojice prožívala dýchánek, zemřel měsíční chlapeček. Okolnosti úmrtí policie tají, je však velmi pravděpodobné, že se kojenec přes noc udusil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Uherskohradišťští kriminalisté si případ převzali od záchranářů. „Intenzivně pracujeme na objasnění okolností, za nichž chlapeček zemřel,“ potvrdil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Bezvládné tělíčko leželo v jednom z bytů v Uherském Hradišti. V souvislosti s tímto případem kriminalisté zadrželi dvě ženy a jednoho muže ve věku od pětatřiceti do jednačtyřiceti let.

„Všechny tři osoby byly při zadržení pod vlivem alkoholu,“ poznamenal mluvčí. Jedna ze zadržených žen byla matka zemřelého miminka. Vzhledem k nejasnostem kolem úmrtí byla nařízena soudní pitva.

„Tuto tragickou událost vyšetřujeme jako nedbalostní trestný čin usmrcení z nedbalosti, za jehož spáchání ze zákona hrozí trest vězení od jednoho do šesti let,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám