Hlavní obsah

Zvrhlý otec žil na Brněnsku s manželkou i milenkou, přesto znásilnil svou dceru. Dostal 9 let

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Otec rodiny z Brněnska žil pod jednou střechou se svou manželkou i milenkou a všemi jejich dětmi, přesto mu ani dvě ženy nestačily k uspokojení jeho chtíče a rozhodl se ho ukájet na své šestnáctileté dceři. Celkem čtyřikrát ji znásilnil a dívka do dnešního dne trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Brněnský krajský soud za to v pondělí muže potrestal devíti roky vězení.

Článek

Soužití v rodině fungovalo podle znalců na dominanci třiačtyřicetiletého muže, jeho dvě ženy k němu přistupovaly s bázlivou submisivitou, děti se pak při jeho opileckém řádění musely třást hrůzou. A zřejmě bylo proč, když se otec napil, mlátil pak své dvě ženy a facce neušly ani děti.

Jenže na začátku loňského roku vztáhl ruku na svou dceru jinak, než v trestu pohlavkem. „Otec za mnou přišel, odvedl mě k sobě a řekl, ať se vysvléknu. Plakala jsem a nechtěla jsem to dělat, on ale vyhrožoval, že když ho neposlechnu, ublíží mamce. Pak mě položil na postel a vnikl do mě,“ popsala znásilněná dcera. Podobná situace se pak ještě několikrát v domě opakovala. Po posledním útoku v březnu už dívka nedokázala dál snášet příkoří a vše nahlásila na policii.

Podle znalkyně má otec primitivně strukturovanou osobnost. „Kumuluje se v něm agresivní náboj a pak často za nevhodných okolností vyrazí. Má pocit, že na odreagování agrese má plný nárok, v rodině stírá rozdíl mezi jednotlivými ženami,“ prohlásila psycholožka.

Chtěl bych toho litovat, ale nemůžu, protože jsem to neudělal.
Odsouzený

Státní zástupkyně pak upozornila, že podle znalců si dívka nevymýšlela. „Její výpověď je věrohodná, otce navíc usvědčuje to, že byly nalezeny jeho genetické stopy na dece v dětském pokoji, kde došlo k jednomu znásilnění, stejně jako na kalhotkách poškozené a také při vaginálním stěru,“ konstatovala žalobkyně.

Zvrhlý otec sice před soudem slzel, ale jakoukoli vinu odmítl. „Chtěl bych toho litovat, ale nemůžu, protože jsem to neudělal,“ prohlásil. „Z důkazů nejde učinit závěr o vině mého klienta,“ přizvukovala jeho advokátka.

Senát v čele s Tomášem Kurfiřtem ale důkazy zhodnotil jednoznačně. „Nikdo obžalovanému nebere jeho manželku ani milenku, ale tentokrát vztáhl ruku na svou dceru, která na něm byla závislá, navíc se to odehrálo doma, tedy na místě, kde by se dítě mělo cítit bezpečně.

Prostředí v rodině bylo defektní, nejen tím, že v domě žijí manželka a milenka se všemi dětmi, ale hlavně v tom, že je tam souhra agresivně dominantního otce v kombinaci se submisivitou ostatních členů rodiny,“ prohlásil Kurfiřt s tím, že muž musí ještě své dceři zaplatit odškodné 120 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám