Hlavní obsah

Policie si lupiče, který útočil boxerem, vyzvedla na psychiatrii

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pouze den po zveřejnění podoby pachatele surového napadení, které se odehrálo v pražském Proseku na konci ledna, dopadli kriminalisté 29letého pacienta psychiatrické léčebny. Toho poznali zaměstnanci léčebny a informovali policii.

Policie zadržela muže, který napadl ženu boxerem

 
Článek

Loupež se stala na konci ledna brzy ráno, když se 23letá žena vracela z práce. Muž svou oběť sledoval a ve vhodném okamžiku ji napadl zezadu a tzv. boxerem několikrát udeřil do hlavy. Ženě odcizil kabelku s několika tisíci korunami.

Poznatky o totožnosti lupiče policisté získali díky čtvrtečnímu zveřejnění případu v médiích. Muže poznalo několik zaměstnanců a klientů psychiatrické léčebny, kde byl pacientem od května minulého roku.

Foto: Policie ČR

Zadržený ukazuje, kam vhodil boxer, kterým ženu napadl

„Kriminalisté si pro lupiče přijeli přímo do pavilonu psychiatrické léčebny a dokonce u něho nalezli oblečení, které měl při přepadení. Během převozu na služebnu se pak policistům přiznal a uvedl veškeré podrobnosti k činu,“ informovala Novinky mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Odcizené peníze si ponechal, kabelku, boxer a čepici, kterou použil při přepadení, vyhodil do kontejneru, jenž policistům při vyšetřování ukázal. Muž nebyl žádným nováčkem. V minulosti byl soudně trestán za sérii devíti brutálních přepadení v Praze.

Foto: Policie ČR

Zajištěné věci

„Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání obviněného devětadvacetiletého muže pro trestný čin loupeže, za což mu hrozí až desetileté vězení. Obviněný skončil v policejní cele s podnětem na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval,“ uzavřela Rösslerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám