Hlavní obsah

Řidič pašoval kostru tygra, celníci ho na Svitavsku zadrželi

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celníci objevili při běžné kontrole vozidla na odpočívadle u Svitav pytel s téměř kompletní kostrou tygra. Pytel s přibližně deseti kilogramy kosterních pozůstatků byl schován mezi balíky s textilem. Muži hrozí až tři roky vězení, protože tygr je chráněné zvíře. S podobným případem se celníci v kraji ještě nesetkali.

Foto: archiv Celního úřadu

Pytel s přibližně deseti kilogramy kosterních pozůstatků byl schován mezi balíky s textilem

Článek

„Přivolaná Česká inspekce životního prostředí měla ihned od začátku vyšetřování podezření, že by mohlo jít o kosti tygra, který je chráněným živočichem. Následná několikadenní expertíza podezření potvrdila, jednalo se o téměř kompletní kostru tygra,“ řekl Právu tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj Václav Kánský.

Foto: archiv Celního úřadu

Zadržený řidič převážel téměř kompletní kostru tygra

Řidič celníkům řekl, že kosti má pro osobní potřebu, údajně pro léčebné účinky. Dodal, že k nim nemá žádné doklady.

„Za trestný čin neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami řidiči hrozí odnětí svobody až na tři léta, zákaz činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty," upřesnil Kánský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám