Hlavní obsah

Silnice na Zlínsku pokryl černý led, převrátila se na něm požární tatra

Právo, Novinky, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín
Aktualizováno

Požární Tatra 815 spěchající k likvidaci požáru stodoly se ve čtvrtek ráno převrátila na ulici ve Vsetíně. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Navíc se nakonec ukázalo, že šlo o planý poplach. Silnice v regionu nad ránem pokryl jev nazývaný silničáři černý led.

Foto: HZS Zlínského kraje

Převrácená tatra ve Vsetíně

Článek

„Při jízdě na místo zásahu, v ulici Jasenická ve Vsetíně, došlo k převrácení zásahového vozidla profesionálních hasičů ze Vsetína. Ze čtyřčlenné posádky byl jeden z hasičů převezen záchrannou službou do nemocnice, a to z důvodu podezření na zranění ramene,“ dodal mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil. Na preventivní kontrolu museli i ostatní hasiči z posádky havarovaného vozidla.

Foto: HZS Zlínského kraje

Převrácená tatra ve Vsetíně

Těžkou převrácenou tatru vyjel na místo nehody vyprostit jeřáb hasičů z Otrokovic. Jak zjistili ostatní hasiči, kteří spěchali k ohlášenému požáru, jednalo se o planý poplach.

Černý led není vidět

Ve čtvrtek nad ránem se na silnicích na Zlínsku stalo několik nehod. Ačkoliv teploměry ukazovaly teploty nad bodem mrazu, vozovky začaly kolem čtvrté hodiny místy namrzat a objevil se tzv. černý led.

Foto: HZS Zlínského kraje

Převrácená tatra ve Vsetíně

Jeho riziko spočívá v tom, že na silnici není prakticky vidět, neboť je zcela průhledný. Silnice vypadá jako mokrá. Senzory na automobilech nejsou schopny náhlé změny teplot odhalit, neboť jsou umístěny několik desítek centimetrů nad vozovkou. V této výšce může být teplota nad nulou, zatímco povrch vozovky je chladnější a může namrzat. Nejčastěji se černý led objevuje na otevřených úsecích silnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám