Hlavní obsah

Vondráčková může za články o psu vysoudit více než 300 tisíc

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zastání ve své válce s bulvárem našla u Nejvyššího soudu (NS) zpěvačka Helena Vondráčková. NS totiž vyhověl jejímu dovolání a případem, kdy bulvár vláčel po svých stránkách jejího psa, se bude muset znovu justice zabývat. Vondráčková přitom už na vydavateli Pestrého světa Bauer Media vysoudila za články, ve kterých bylo tvrzeno, že se chová necitlivě ke svému psovi, 300 tisíc korun.

Foto: Aleš Glaush, ČTK

Helena Vondráčková

Článek

Zpěvačka původně žádala 2,1 miliónu. Její nárok bude muset znovu projednat Vrchní soud v Praze.

Vysoké odškodné za články z roku 2008 s titulky „Bezcitná panička! Helena Vondráčková nechala umírat svoji fenku opuštěnou“ a „Helena Vondráčková odložila štěně“ žádala zpěvačka proto, aby sankce měla preventivní účinek a citelně na vydavatele dopadla. Jenže podle NS se touto problematikou soudy nezabývaly přesto, že se zásah do práv zpěvačky může opakovat, neboť žalovaný vydavatel vydává společenské magazíny a Vondráčková patří mezi české celebrity.

Městský soud v Praze zpěvačce nejprve přiznal odškodné ve výši 150 tisíc korun, Vrchní soud jej pak zdvojnásobil. Zpěvačka tvrdila, že po článcích, kde byla vykreslena jako „necitlivá panička“, která nechala svou fenku umírat opuštěnou v rukou nezkušeného veterináře, v druhém textu zase jako osoba, která se rychle nabažila štěněte a odjela na dovolenou, přičemž štěně tak jistě čeká osud prvního psa, musela vyhledat odbornou lékařskou pomoc.

Vondráčková s manželem a manažerem v jedné osobě Martinem Michalem zaměstnávají justici svými spory s bulvárem velmi často. Uvažovali dokonce i o arbitráži s republikou, protože podle jejich názoru jim česká policie a justice neposkytly dostatečnou ochranu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám