Hlavní obsah

Dodávka narazila do autobusu plného dětí, spolujezdec zemřel

Praha
Aktualizováno

V pondělí ráno zemřel spolujezdec v dodávce po srážce s autobusem na sjezdu z rychlostní silnice R10 v obci Zápy u Prahy. Řidič dodávky byl zraněný lehce. Podle policejní mluvčí Markéty Johnové bylo v autobuse padesát dětí, žádné nebylo zraněno.

Dodávka se střela s autobusem plným dětíVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Autobus a dodávka se srazily kolem 7:40 na kruhovém objezdu na sjezdu z rychlostní silnice do Záp. "Dodávka vyjížděla z kruhového objezdu a čelně se střetla s autobusem, poté se rotací dostala až k zadní části autobusu, kde se zaklínila," popsala Novinkám průběh nehody policejní mluvčí.

Podle mluvčí středočeské záchranné služby Terezy Janečkové byl řidič se zraněním ramene převezen do vinohradské nemocnice v Praze. Spolujezdec svým zraněním podlehl na místě. V autobuse nebyl nikdo zraněn, potvrdila.

Na místě zasahovali středočeští hasiči a likvidovali uniklé kapaliny z vozidel. Děti ve věku 10 až 12 let přepravil náhradní autobus do školy v Brandýse nad Labem, doplnila mluvčí hasičů Lenka Kostková.

Autobus ráno havaroval také v Mělníku. V Pražské ulici se střetl se třemi osobními auty. Nikdo podle Janečkové zraněn nebyl, nehoda ale komplikuje příjezd do města od Prahy.

Příčiny nehod vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám