Hlavní obsah

Patnáctiletý vyráběl na kopírce peníze, platit s nimi poslal kamaráda

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Snadno přijít k penězům se pokusil patnáctiletý mladík z Přerovska. Rozhodl se dělat na tiskárně kopie bankovek o nominální hodnotě 1 000 a 200 korun. S jednou takovou bankovkou poslal svého kamaráda pro kebab, prodavač ale falešnou bankovku odhalil a přivolal policisty.

Foto: Policie ČR

Mladík zhotovoval na tiskárně padělky bankovek o nominální hodnotě 1 000 a 200 korun.

Článek

„Mladík vyhotovil na konci listopadu doma na multifunkční tiskárně z pravé tisícikorunové bankovky kopii. Falzifikát pak předal ještě týž den 20letému známému, kterému sdělil, že peníze dostal od svého otce, a požádal ho, aby v obchodě s občerstvením koupil šest kebabů,“ řekl Právu ve středu krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Při placení si podle něj prodavač bankovku zkontroloval a zjistil, že se jedná o falzifikát, proto mladíka pozdržel a na místo přivolal policii. „Během šetření bylo zjištěno, že 20letý mladík nevěděl, že bankovka je falešná,“ uvedl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Mladík zhotovoval na tiskárně padělky bankovek o nominální hodnotě 1 000 a 200 korun.

Při domovní prohlídce u 15letého mladíka pak podle něj policisté zajistili další falzifikáty bankovek v nominální hodnotě 200 a 1000 Kč, které vyhotovil na multifunkční tiskárně. „Mladý muž je nyní podezřelý z trestného činu padělání a pozměnění peněz. Hrozí mu za něj trest odnětí svobody v délce trvání od osmnácti měsíců do čtyř let,“ dodal Bednařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám