Hlavní obsah

Strážníci slaňovali z balkónu, aby se dostali k otrávené ženě

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšný zásah, který dost možná zachránil život mladé ženě, si v sobotu připsali brněnští strážníci. Zavolal je muž, který se nemohl dostat do bytu, v němž žil s přítelkyní a obával se, že se mohla předávkovat léky. Strážníci se k otrávené ženě dostali z vyššího podlaží, odkud přes balkón slaňovali. O případu informovala mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

Článek

Třicetiletý muž zavolal strážníky poté, co se nemohl dostat do bytu, který obýval se svou bývalou ženou. Jelikož byly klíče zevnitř zámku a pětadvacetiletá žena, která trpí závažnými zdravotními problémy, nereagovala na zvonění ani bouchání, obával se muž, že by se mohla podobně jako v minulosti předávkovat léky.

"Strážníci Jednotky operativního zásahu proto přistoupili k použití slaňovací techniky ke vstupu do bytu a po dohodě se sousedkou z vyššího patra domu se slanili na balkon. Ve chvíli, kdy se pak strážníci otevřenými balkonovými dveřmi do bytu dostali, spatřili v něm bezvládně ležící mladou ženu," popsala zásah mluvčí.

Strážníci následně předali ženu do péče záchranné služby. Vyšlo najevo, že dotyčná se skutečně předávkovala léky a byla proto převezena do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám